Curatarea aerului cu ajutorul plantelor de interior

Pentru gradinarul ocupat, plantele de interior ofera un mod usor si comod, pentru a intretine cu foarte putine resurse unele plante. Pentru un decorator ambistios, plantele de interior ofera modalitatea foarte buna de a adauga unele pete de culoare casei. Pentru noi toti ceilalti, plantele de interior ofera doar modalitatea de a pastra plantele in interior pe perioada lunilor intunecate de iarna.

Cactusii mici – sunt cele mai populare plante de interior. Se pot creste individual, sau grupate intr-un mic colt, ca un peisaj din desert in miniatura. Acestia prefera lumina soarelui, iar daca este posibil sa fie plasati la ferestrele orientate spre sud sau vest. Cactusii nu necesita intretinere foarte atenta, se uda doar atunci cand solul este in intregime uscat.

Indiferent de plantele alese sa le aveti in casa, acestea filtreaza aerul, prin abosrbtia dioxidului de carbon si elibereaza oxigen, dar exista unele specii de plante care sunt adeptele curatarii aerului. Plantele cataratoare, iedera, crinul, sunt destul de eficace in reducerea sau eliminarea benzenului, formaldehidei si a altor poluanti comuni din aer. Cheia pentru a beneficia de aceasta uimitoare abilitate a plantelor, este sa aveti suficiente plante in fiecare camera.

  • Pasul 1: Calculati aria suprafetei interioare pe care doriti sa o ‘curatati’.
  • Pasul 2: Determinati cat de multe plante veti avea nevoie pentru a curata aerul. Potrivit unor studii, este necesar un ghiveci, pentru pentru fiecare 100 metri patrati de spatiu. Bineinteles, intotdeauna exista posibilitatea plasarii mai multor plante, insa asigurati-va ca cerinta minima este indeplinita.
  • Pasul 3: Achizitionati plante potrivite pentru a curata aerul din interiorul casei. Nu toate plantele absorb acelasi tip de poluanti. De exemplu, azaleele, filodendronul, plantele cataratoare, sunt alegeri bune, daca doriti sa scadeti nivelul de benzen din spatiul interior. Crizantema pe de alta parte, este o alegere buna pentru indepartarea tuturor poluantilor din aer.
  • Pasul 4: Aveti grija de plante. Documentati-va despre tipul de plante pe care il aveti, astfel incat sa fiti familiarizati cu orice nevoi speciale ale acestora. Verificati nivelul de umiditate al solului in mod regulat, pentru a va asigura ca plantele au suficienta apa. Sursa de lumina este deasemenea importanta, pentru ca aceasta este o cerinta elementara pentru ca sa aibe loc procesul de fotosinteza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *