Achillea

Achillea-1Denumire populara: Achillea
Denumire stiintifica: Achillea flilipendulina
Specie (Familie): Compositae
Descriere: Planta perena, aromatica, raspandita in zonele calde, temperaturile minime suportate fiind cuprinse intre -15 si 1°C. Creste din radacini firoase si prospera in verile cu umiditate medie. Creste foarte bine la soare sau la semi-umbra. Se poate planta in fata sau in mijlocul unor straturi geometrice, impreuna cu iarba, pe pajisti sau in gradinile cu plante pentru aranjamente sau pe terasamente uscate si insorite.
Solul preferat: sol uscat catre umed, bine drenat.
Aspect: Este o planta cu frunze de culoare verde-oliv, cu crestaturi adanci, asemanatoare ferigilor. Poate ajunge pana la 90-120 cm inaltime. Florile cresc in duzini, aglomerate in ciorchini de 10-12,5 cm; florile sunt de culoare galbena.
Sadirea: Planta se raspandeste rapid, tot ce are nevoie este de divizarea lastarilor, la un interval de 2-3 ani.
Inflorirea: Planta infloreste vara. Florile se mentin cateva saptamani, iar daca sunt indepartate florile uscate, planta va inflori din nou. Astfel, planta va fi inflorita toata vara.
Inmultirea: Primavara sau la inceputul verii, se preleveaza lastari. Toamna sau primavara devreme se efectueaza divizarea. Diviziunile sanatoase se replanteaza in solul imbogatit cu substantele organice.
Tratamente specifice: Planta este atacata in special in serile umede si calde. Daunatorii se distrug prin pulverizarea plantei cu sulf.

{ 0 comentarii… Fi primul care isi spune parerea }

Spune-ti parerea

Articol anterior:

Urmatorul articol: